Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Tortell de nata, unes postres de tradició que no poden faltar a taula./ Receptes de cuina

Podem preparar la massa i fer la primera fermentació el dia abans. Un cop fermentat el deixem tota la nit a la nevera. L'endemà, abans de continuar, el deixem a temperatura ambient una bona estona, perquè es vagi despertant. Aquest mateix tortell el podem farcir amb crema, trufa o crema de xocolata. Si el preparem el dia de Reis, hi amagarem a dins la fava i el rei. Al mig hi posarem la corona. INGREDIENTS Per fer la massa mare 50 g de llet 7 g de llevat fresc, llevat de París 1 culleradeta de sucre 90 g de farina de força Per fer la massa 80 g de sucre Una taronja Una llimona 40 g de llet 50 g de mantega 2 ous 14 g de llevat fresc, llevat de París 15 g d’aigua de flor del taronger (cast.: agua de azahar) 300 g de farina de força 1 polsim de sal La massa mare que prepararem Per farcir 500 ml de nata per muntar del 35 % Per guarnir Fruita confitada Ametlla laminada o ametlla trencada Sucre en pols Per pintar el tortell Un ou. Necessitem el rovell PREPARACIÓ I COCCIÓ Massa mare ràpida amb Thermomix Al vas del robot hi posem 70 g de llet, 10 g de llevat fresc, 1 culleradeta de sucre i 130 g de farina de força. Programem 15 segons, velocitat 4. Retirem la massa del vas, fem una bola, la posem en un bol i la cobrim amb aigua tèbia. Al cap d'uns 15 minuts veurem que la bola ha doblat el seu volum i sura. Ja tenim la massa mare. Preparem el tortell Rentem la taronja i la llimona, les pelem i reservem la pell. Dins del vas del robot posem els 120 g de sucre i les pells de taronja i llimona. Programem 20 segons, velocitat 10. Afegim 60 g llet, 70 g de mantega, 2 ous, 20 g de llevat, 30 g d’aigua de flor de taronger, 450 g de farina de força, un polsim de sal i la massa mare. Programem 30 segons, velocitat 6. Seguidament, programem 3 minuts, velocitat espiga. Deixem el vas tapat, cobert amb un drap de cuina en un lloc càlid. Al cap d'una o dues hores, depenent de la temperatura ambient, la massa haurà doblat el seu el volum i sortirà per l'obertura del vas. Fins aquest punt, ho podem preparar el dia abans. Amb l'espàtula baixem lleugerament la massa al fons del vas i programem 1 minut, velocitat espiga. Preparem la safata i la cobrim amb paper de forn. Enfarinem la superfície on treballarem i hi aboquem la massa. Li donem forma de xurro i fem un cercle. Ens quedarà una corona. La decorem amb la fruita confitada. També podem posar-hi ametlla laminada, de granet o el que ens agradi. Tapem el tortell amb un drap de cuina i el deixem llevar de nou fins que dobli el volum. En un bol posem 2 cullerades de sucre, una cullerada de postres d'aigua, remenem i reservem. Pintem el tortell amb rovell d'ou, decorem al nostre gust. En aquest hi posem fruita confitada, ametlla i el sucre que hem preparat. Deixem el tortell tapat en un lloc càlid o dins del forn i deixem que torni a doblar el seu volum. L'entrem al forn calent a 170 ºC, uns 25 minuts aprox. Cada forn és diferent. Quan veiem el tortell daurat, el traiem del forn i el deixem refredar. Muntem la nata amb el sucre en pols i la reservem. Per muntar-la fàcilment, és important que la nata i el bol estiguin molt freds. Tallem el tortell per la meitat i el farcim. Tapem amb l'altra meitat i l'acabem de guarnir amb el sucre en pols.