Tiramisú de maduixes del Maresme. Boníssim i vistós!
- 02:00
- 163 visualitzacions
- 14 m'agrada
Recepta de Tiramisú, una manera diferent de gaudir de les maduixes. Una combinació entre unes postres genuïnament italianes i les nostres maduixes amb moscatell de tota la vida.
Aquestes postres també les podem preparar amb un motlle rectangular. Podem utilitzar melindros, el resultat és d'una consistència més tova, o les típiques galetes italianes allargades que són més seques i queden més cruixents. Les maduixes són unes postres excel•lents, refrescants i riques en vitamina C. També ens aporten minerals, són diürètiques, antioxidants, desintoxicants i depuratives.
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
3 rovells d'ou
3 clares d'ou
150 g de sucre en pols
400 g de formatge Mascarpone
200 g de melindros
240 ml de moscatell
500 g de maduixes
Un pols de sal
Fulles de menta
PREPARACIÓ DE LA CREMA DEL TIRAMISÚ
En un bol, muntem les clares i el pols de sal amb batedora de varetes.
En un altre bol, treballem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i tinguin una consistència escumosa.
Incorporem a poc a poc el Mascarpone on tenim els rovells amb el sucre.
Seguidament, afegim les clares muntades, lentament, embolcallant amb l'espàtula, fins a obtenir una crema homogènia.
Estenem en una plata els melindros i, amb un pinzell, els mullem amb el moscatell.
Rentem les maduixes i les tallem a octaus. Reservem unes quantes maduixes per fer làmines primes i guarnir al final.
Preparem gots individuals. Tallem els melindros a trossos i fem una capa a la base dels gots. Fem una segona capa amb els trossos de maduixes i les cobrim amb la crema de Mascarpone. Repetim una segona capa amb els melindros, les maduixes i la crema de Mascarpone. Acabem guarnint amb unes làmines de maduixa i fulles de menta.