Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Rossejat d’arròs de pescadors. Una d’aquelles receptes marineres que no hem d’oblidar.

Recepta de rossejat d'arròs, una recepta de pescadors boníssima. El rossejat d'arròs és un plat de pescadors d'origen humil que es cuinava a bord. Aquesta recepta és de la família Surís de Blanes. La Fina, ens explica com la preparava el seu pare, un rossejat com es feia abans, ens diu. Aquest rossejat ha estat publicat al llibre "La cuina del peix a Blanes" L'arròs ha de quedar molt sec i, si queda una mica agafat, encara millor; però sense que es cremi. Moltíssimes gràcies, Fina per aquest petit, gran tresor! INGREDIENTS PER a 4 PERSONES 7 grans d'all 1 ceba 1 tomàquet petit, de sucar pa ja serveix 1 fulla de llorer 1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç 1 rap, o escórpora o serrà panegal 1 rata Cabretes Caps de gambes 400 g d'arròs Oli d'oliva verge extra Sal Per l'allioli 1 o 2 grans d'all Oli d'oliva verge PREPARACIÓ I COCCIÓ Rentem el peix i el reservem. En aquest cas, 1 rata i panegals. Piquem els alls i la ceba per separat i ho reservem. En una olla grossa, fem un sofregit. Hi posem oli, escalfem i comencem per sofregir l'all, n'hi posem forces. Quan l'all comenci a agafar una mica de color, afegim la ceba, la deixem que vagi fent, sense pressa. Quan la tinguem ben cuita, hi ratllem el tomàquet al damunt, ho deixem dos minuts i hi afegim el pebre vermell. Remenem i ho deixem coure una mica més. Compte!, hem de vigilar que el sofregit no quedi massa sec, per evitar que el pebre vermell es cremi. Incorporem el peix sencer, la fulla de llor, les cabretes i els caps de les gambes. Ho deixem sofregir una mica i cobrim d'aigua. Quan bull, baixem el foc i ho deixem coure mitja hora. Preparem l'allioli negat En un morter piquem els grans d’all amb una mica de sal. Quan ens quedi com una pasta, afegim un raig d’oli. Remenem sense que arribi a lligar la salsa. Parem el foc i, si tenim temps, abans de colar el suc el deixem reposar una estona. Colem el suc i reservem. Quan el peix no cremi, l'anem esmicolant. Traiem les espines i el posem a la safata on el servirem. Escalfem el suc. Posem oli a la cassola, l'escalfem i afegim l'arròs. El remenem fins que quedi lleugerament daurat. Afegim una mica de brou, remenem i acabem de posar-li tot. Per cada mida d'arròs posem 3 mides de brou. Quan l'arròs comença a fer bombolles, ja està pràcticament cuit. Ha de quedar sec. Amanim el peix amb l'allioli negat. Ho servim en dues parts separades: al mateix plat posem el peix amb l'allioli en una banda i l'arròs a l'altra banda. Primer es menja el peix i després l'arròs. Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat . També ens trobareu a Instagram i facebook com @kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse