Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Pastís Sacher, l’autèntic.

Un pastís boníssim i amb molta història! El pastís Sacher és original d'Àustria. Està format per dues planxes de pa de pessic de xocolata, al mig està cobert de melmelada d'albercoc i per sobre i pels laterals porta una cobertura de xocolata. Aquesta delícia la va inventar el pastisser Franz Sacher. El seu fill va obrir l'hotel Sacher, que encara existeix i serveix milers de pastissos cada any. La recepta original ha estat objecte de disputes legals entre els seus hereus. Els propietaris de la recepta diuen que alguns dels ingredients del pastís es mantenen en secret. Nosaltres hem seguit la recepta de la pàgina oficial de Sacher. http://www.sacher.com/de/original-sacher-torte/recept/ INGREDIENTS Per fer el pastís 130 g xocolata de cobertura negra, mínim del 55% de cacau 1 beina de vainilla 150 g mantega amb textura de pomada 100 g sucre llustre 6 ous 140 g farina de blat normal Per fer el farciment 200 g melmelada d'albercoc per fer la cobertura 200 g sucre llustre 150 g xocolata de cobertura negra, mínim del 55% de cacau Mantega i farina per al motlle Nata per acompanyar el pastís, opcional Estris: Un motlle de 24 cm PREPARACIÓ I COCCIÓ Preparació prèvia Dues hores abans, traiem la mantega de la nevera perquè quedi amb textura de pomada. Preparem tots els ingredients i 3 bols. Untem el motlle amb mantega i l'empolsimem amb farina. Bol 1 Posem 130 g de la xocolata a trossos i la desfem al bany Maria, fins que tingui una textura cremosa. Si ho fem al microones, hi afegim una cullerada d'aigua i vigilem que no es cremi. Ha de quedar una barreja brillant i homogènia. Separem les clares dels rovells. Posem les clares al bol 2 i reservem els rovells. Bol 2 Amb les varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu. Quan comencen a agafar consistència, afegim 100 g de sucre llustre i continuem batent fins que estiguin a punt de neu. Bol 3 Tallem la beina de vainilla al llarg, rasquem l'interior i ho posem al bol. Afegim els 150 g de mantega pomada amb els 100 g de sucre llustre. Barregem amb les varetes elèctriques fins que apareguin bombolles. Afegim els rovells d'ou, un a un, sense parar de barrejar. Afegim a poc a poc la xocolata de cobertura fosa, remenant amb les varetes fins que quedi una barreja homogènia. Tamisem la farina sobre la barreja i remenem suaument amb l'espàtula. Incorporem les clares a punt de neu, a poc a poc, embolcallant amb l'espàtula. Preescalfem el forn a 170 ºC. Aboquem la barreja al motlle que tenim preparat i anivellem la superfície. Ho posem al forn, a la reixeta central, 10 o 15 minuts, deixant la porta del forn un dit oberta. A continuació, tanquem la porta el forn i el deixem uns 50 minuts. Cada forn és diferent, comprovem la cocció punxant amb un escuradents. Traiem el pastís del forn, passem un ganivet al voltant i afluixem els costats del motlle. Aboquem el pastís, amb cura, sobre una reixeta folrada amb paper de forn i el deixem refredar uns 20 minuts. A continuació, traiem el paper de forn i el deixem refredar completament a la reixeta. Tallem el pastís per la meitat. Escalfem la melmelada i remenem fins que quedi suau. La podem escalfar al microones. Pintem la part superior de les dues meitats del pastís amb la melmelada i les posem l'una sobre l'altra. Els costats també els pintem amb la melmelada. Per fer la cobertura Posem 200 g de sucre llustre en una cassó amb 100 o 125 ml d'aigua. Ho deixem bullir a foc fort uns 5 minuts aprox. Retirem l'almívar del foc i el deixem refredar una mica. Afegim, a poc a poc, la xocolata trossejada a l'almívar i remenem fins que quedi un líquid espès. Consell: Per comprovar si la cobertura té la consistència adient, deixem passar una mica de cobertura per sobre d'una cullera de cuina de fusta. La cullera hauria de quedar coberta per una capa d'uns 4 mm de gruix. En cas que la cobertura quedi massa espessa, podem afegir-hi una mica de xarop escalfant sucre i aigua a parts iguals. És important que la cobertura no s'escalfi massa, no quedarà brillant. Aboquem la cobertura tèbia damunt del pastís i l'allisem amb una espàtula. El deixem reposar unes hores a la nevera. El pastís Sacher original es serveix amb nata muntada. Feu al vostre gust! Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat . També ens trobareu a Instagram i facebook com @kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse