Pastís de Sara. Un pastís de categoria, boníssim, dels nostres preferits. feu-lo i triomfareu.
- 03:21
- 145 visualitzacions
- 17 m'agrada
Recepta de pastís de Sara,. Un pastís de categoria, boníssim, dels nostres preferits. Animeu-vos a fer-lo; triomfareu.
INGREDIENTS
Un pa de pessic
125 g de mantega
60 g de sucre llustre
1 cullerada de sucre vainillat
300 g d’ametlla Marcona crua
Melmelada d’albercoc o de prèssec
Sucre llustre per empolsimar el pastís
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Torrem les ametlles
Encenem el forn a 180 ºC.
Posem les ametlles escampades, planes, en una plata de forn.
Les enfornem 12 minuts aprox. Les remenem i les deixem un parell de minuts més. La millor opció és observar el color i tastar-les.
Un cop fetes, les traiem del forn, les deixem refredar i les piquem amb un ganivet de fulla ampla.
No han de quedar trossos massa petits, mireu la foto.
INGREDIENTS PER AL PA DE PESSIC TRADICIONAL
5 ous de 50 g
150 g de farina
175 g de sucre
1 cullerada de llevat en pols
Un pols de sal
Mantega per untar el motlle
Sucre de llustre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Untem amb mantega un motlle rodó desmuntable d'uns 22 cm.
Folrem la base amb paper de forn i l'untem de nou. L'empolsimem amb farina perquè no s'enganxi i espolsem la que sobri.
Encenem el forn a 150 ºC, escalfor per aire. Si el coem amb escalfor a dalt i a baix, la temperatura és de 170 ºC.
Preparem 3 bols
BOL Núm.1. Muntem les clares a punt de neu amb les varetes elèctriques i el pols de sal.
BOL Núm.2. Blanquegem els rovells amb el sucre, també amb les varetes elèctriques, fins que canviïn de color i estigui tot ben integrat.
BOL Núm.3. Tamisem la farina barrejada amb el llevat.
Agafem el bol Núm.2, afegim les clares muntades, a poc a poc, embolcallant-les amb l'espàtula.
Seguidament, afegim la farina en 2 o 3 vegades, barrejant amb cura fins que quedi homogeni.
Aboquem la massa al motlle i el posem al forn, ben centrat sobre la reixeta, alçada 2.
Deixem coure 25 minuts i fem la prova de l’ escuradents. Si surt net, parem el forn i deixem el pa de pessic 10 minuts més sense obrir la porta. Després, obrim la porta i el deixem 5 minuts més a dintre amb la porta oberta.
Traiem del forn, deixem refredar una mica, desemmotllem quan encara és calent i el deixem refredar a sobre d'una reixeta.
Fem la crema de mantega
En un bol, barregem els 125 g de mantega pomada amb el sucre llustre i el sucre vainillat.
Treballem amb varetes manuals fins que el sucre quedi ben incorporat.
Muntatge de la sara
Obrim el pa de pessic per la meitat i escampem la melmelada. Tapem.
Seguidament, cobrim amb la crema de mantega els laterals i la superfície.
Posem les ametlles picades, fins que quedi ben cobert. Ho aprofitem tot, si ens han quedat trossos petits, els posem per sobre.
Acabem escampant sucre llustre al gust.