Pastís de poma Mont Ferrant / Receptes de cuina
- 01:58
- 176 visualitzacions
- 18 m'agrada
Pastís de poma Mont Ferrant.
Un pastís deliciós i fàcil de preparar.
Aquesta recepta és de la Mila, del restaurant S'Auguer i restaurant Mont Ferrant, de Blanes.
INGREDIENTS
300 g de mantega líquida
300 g de sucre
4 ous mitjans, 50 g
30 ml de llet
200 g de farina tamisada
1 cullerada sopera plena de llevat químic Royal
7 pomes vermelles, varietat Delícia
80 g de mantega a daus molt petits
1 llimona
Un motlle, preferiblement rectangular
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les pomes, els traiem el cor, les tallem per la meitat i les fem a làmines fines. No les pelem. A mesura que les anem tallant, les ruixem amb suc de llimona per evitar que s'oxidin.
Preparem un bol. Hi posem els ous amb el sucre i ho batem amb batedora.
Afegim la mantega líquida, també ho batem.
Afegim la llet i la barregem.
Seguidament, incorporem la farina tamisada, el llevat i ho acabem de batre.
Encenem el forn a 180 º C.
Untem el motlle amb mantega i l'empolsimem amb farina.
Fem una capa de massa, una capa de làmines de poma, una altra capa de massa, fins a acabar.
Hi posem per sobre la mantega a daus molt petits i ho entrem al forn uns 35 minuts.
Fem la prova de l'escuradents, que ha de sortir net. El temps de cocció, depenent del forn, pot variar.
Un cop acabada la cocció, retirem el pastís del forn i deixem refredar.
El podem servir tal qual o amb sucre en pols per sobre.
Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat.
Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu.
Bon profit!
Júlia i Montse