Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

LLagostins Galtxagorri, fàcils i boníssims! Segur que triunfareu!

Una recepta de llagostins espectacularment bons. Són molt fàcils de fer si els talleu a mig descongelar. Aquesta recepta ens la van ensenyar a cuinar uns bons amics de Zarautz a la seva Societat gastronómica Galtxagorri. D'aqui ve el nom de la recepta. En Jesús i en Manolo, son excel·lents cuiners. INGREDIENTS Llagostins VISal Pebre negre mòlt Suc de llimona Whisky Oli d'oliva verge extra Mantega PREPARACIÓ I COCCIÓ Aquesta recepta la podem fer amb llagostins congelats. Els deixem descongelar a la nevera fins al punt que els poguem tallar amb facilitat sense fer-los malbé. Agafem un ganivet punxegut i tallem la part interna del cap (entre les dues files de potes), sense arribar a tallar-lo del tot. Seguim tallant pel mig la part interna del llagostí fins arribar a la cua, aquí parem. Amb unes tisores resseguim el tall que hem fet amb el ganivet i acabem de partir-lo en dos sense arribar a la cua. Ens ha de quedar com a la foto, dues parts unides per la cua. Posem els llagostins en una plata de forn i els amanim amb oli, sal, pebre, suc de llimona i el whisky. Entrem la plata al forn calent a 200ºC dalt i baix. Deixem coure 7 o 8 minuts en funció de la mida dels llagostins. Mentrestant, posem la mantega dins d'un bol de vidre i la desfem al microones. Traiem la safata del forn, amanim els llagostins amb la mantega fosa i servim immediatament. PER SABER-NE MÉS És molt important coure els llagostins el temps just. Si ens passem queden secs. Per saber quan estan al punt, observem el canvi de color i quan la cua es recargola cap amunt. Els podem tenir tallats i amanits a la nevera a punt de coure. S'han de menjar acabats de sortir del forn, freds perden el gust i la textura. Els podem comprar anticipadament i tenir un bon recurs culinari. No us donem quantitats, vosaltres trieu. Aquesta recepta ens la van fer uns bons amics de Zarautz, en Jesús i en Manolo, excel·lents cuiners.