Crema de carbassó, fàcil de preparar, sana i boníssima
- 01:41
- 221 visualitzacions
- 17 m'agrada
Recepta de crema de carbassó boníssima, sana, i fàcil i ràpida de preparar.
INGREDIENTS
2-3 carbassons (1 kg aprox)
1 porro o una ceba no massa gran
1 patata ( 100 g aprox)
1/2 litre de brou de verdura
50 g de formatge fresc o 3 formatgets de porció (tipus caserio)
Oli
Sal
Pebre mòlt
PREPARACIÓ
Rentem el carbassó, retirem les puntes, el tallem a daus i el reservem. Rentem el porro i el tallem a rodelles i reservem.
Pelem la patata la tallem a daus i reservem.
Agafem una cassola, posem oli i sofregim el porro o la ceba i quan estigui transparent , afegim el carbassó i la patata.
Ho deixem coure tot plegat uns minuts més i afegim el brou.
Ho deixem bullir uns 15-20 minuts, parem el foc i la deixem refredar una mica.
Afegim el formatge, triturem amb la batedora. Salpebrem al gust i ja la tenim llesta.
PER SABER-NE MÉS
El formatge és opcional, si voleu una crema vegana el podeu eliminar.
Si agrada el gust d'alfàbrega, en podem afegir al moment de triturar la crema. La quantitat d'aigua és aproximada, podem fer la crema més o meys espessa al nostre gust.Si deixem la pell del carbassó, el color de la crema queda més verdós.
La podem servir calenta o freda. a podem servir calenta o freda, amb crostonets de pa torrat (veieu post de com el fem), amb una mica de tomàquet sec amb oli (veiu post de com el preparem). Si no tenim formatgets, podem substituir-los per formatge fresc o una mica de nata líquida.
Si la voleu preparar amb thermomix, a la recepta del bloc teniu els dos sistemes, tradicional i robot.
Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat .
També ens trobareu a Instagram i facebook com @kilometre0.cat.
Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu.
Bon profit!
Júlia i Montse