Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Com preparar un bon caldo! / Receptes de cuina

  • Kilometre0.cat
  • 00:58
  • 1.125 visualitzacions
  • 40 m'agrada
Un caldo que no pot faltar a l'hivern, un caldo dels que escalfen l'ànima. Que vagi de gust! INGREDIENTS Mitja carcassa de pollastre 1 os de pernil 1 os del genoll 1 os del moll 1 os del ganxo 1 tros de pit de vedella 1 jarret de vedella de 600 g Una boleta de sagí; greix de porc salat, poc 2 pastanagues 1 nap 1 col petita o 1/2 grossa 2 troncs d'api 2 porros 1 ceba grossa Una patata mitjana per persona, sencera 200 g de cigrons remullats, pes sec Aigua mineral o filtrada. Uns 5 litres Sal PREPARACIÓ I COCCIÓ Preparacions prèvies 12 hores abans esbandim els cigrons, els posem en remull amb aigua mineral o filtrada calenta i una mica de sal. Rentem els ossos i la carn. Rentem les verdures, pelem les que ho necessitin i les deixem a punt. Fem el caldo En una olla gran, afegim uns 5 litres d'aigua mineral i una mica de sal. Posem tota la carn i els ossos a l'olla amb l'aigua freda fins a bullir. Quan l'aigua bulli, posem els cigrons en una bossa de malla i els afegim a l'olla. Lligarem la bossa a la nansa de l'olla. Quan comenci de nou l'ebullició, cal desescumar. Tapem l'olla i deixem bullir 1,30 h més. Afegim la verdura i les patates i deixem que bulli uns 30 minuts. Ajustem el punt de sal. Parem el foc i ho deixem reposar una estona. Ja podem colar el brou. El podem servir sol, amb fideus, galets o arròs. Al nostre gust. Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat . També ens trobareu a Instagram i facebook com @kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse