Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Coca de ratafia amb panses i cruixent de nous

Espectacularment bona! Hi ha diferents receptes de coca de ratafia. Aquesta, amb un acabat cruixent de nous, sucre i ratafia és especialment bona. Hem de seguir atentament la recepta i les indicacions per a obtenir un resultat òptim. Recepta de família, cedida per l’Eduard Català. INGREDIENTS 3 ous de mida normal, 50 g 1 iogurt natural, com més cremós millor 2 mides de iogurt de sucre en pols 3 mides de iogurt de farina fluixa 1 mida de iogurt d’oli de gira-sol 1 sobre de llevat químic Royal 60 g de nous trossejades 40 g de ratafia, més un raig generós al final, al gust 75 g de panses 2 cullerades de sucre per al gratinat final ESTRIS Un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre PREPARACIÓ I COCCIÓ Dues hores abans posem les panses en un bol i les cobrim amb la ratafia. Les podem remullar la nit abans. També traurem els ous i el iogurt de la nevera per tenir-los a temperatura ambient. Folrem la base del motlle, l’untem amb mantega i l’empolsimem amb farina. Colem les panses i reservem la ratafia. Encenem el forn a 170 ºC, escalfor a dalt i a baix. En un bol tamisem la farina i el llevat. En un altre bol, batem els ous amb el sucre fins a blanquejar. Al bol dels ous amb el sucre, hi afegim el iogurt, 40 g de ratafia i continuem batent. Incorporem l’oli de gira-sol i continuem batent. Per acabar, incorporem la farina i el llevat tamisats, a poc a poc, en dues o tres vegades, embolcallant amb l’espàtula. Passem la barreja al motlle. Enfarinem les panses, traiem l’excés de farina sacsejant-les amb un colador. Posem les panses enfarinades sobre la massa del motlle, així no aniran a parar al fons. Enfornem uns 40-45 minuts. Fem la prova de l’escuradents. Si surt net, ja ho tenim. En cas contrari la deixem al forn cinc minuts més i tornem a punxar. Retirem la coca del forn i encenem només el gratinador al màxim. Aboquem un bon raig de ratafia sobre la coca, generós, sense por. Després, les nous trossejades, dues cullerades soperes de sucre i unes gotes més de ratafia. Posem la coca a gratinar uns 5 minuts.Vigileu! Hem de veure que el sucre es comença a desfer, sense desfer-se completament, i les nous comencen a torrar-se. Cal vigilar que no es cremi. Retirem la coca del forn i deixem refredar. Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat . També ens trobareu a Instagram i facebook com @kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse