Coca de greixons o llardons amb iogurt, fácil i bona! Atreveix-te a preparar-la!
- 02:25
- 205 visualitzacions
- 30 m'agrada
De coques de llardons n'hi ha moltes i molt bones. Aquesta és la recepta de la coca de iogur afegint llardons, fàcil i senzilla.
La de pasta de full també la teniu en aquest canal.
INGREDIENTS de la recepta
250 g de farina
250 g de sucre
1 pell de llimona ratllada
1 sobre de llevat químic, Royal
1 iogurt d'oli de gira-sol
2 iogurts naturals o de llimona a temperatura ambient
4 ous a temperatura ambient
250 g de greixons
Sucre de llustre (en pols), per decorar
Un pols de sal per muntar les clares.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Encenem el forn a 180 Cº.
Piquem els llardons fins amb un ganivet.
Preparem un motlle rectangular, l'untem amb mantega i l'empolvorem amb farina. Espolsem la farina sobrant.
En un bol barregem la farina amb el llevat, tamisem i reservem.
Ratllem la pell de la llimona i reservem.
En un altra bol, amb varetes elèctriques, muntem les clares a punt de neu amb el pols de sal. Reservem.
En un altra bol, amb varetes elèctriques, blanquegem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja cremosa i homogènia.
Encenem el forn a 180ºC
Lentament, sense deixar de batre, incorporem l'oli, els iogurts i la pell de llimona ratllada.
Afegim els llardons picats i barregem amb espàtula. Reservem 4 cullerades per posar sobre la coca.
Incorporem la farina i el llevat, a poc a poc, en dues o tres vegades, embolcallant amb l'espàtula.
Acabem amb les clares. Les afegim embolcallant suaument amb l'espàtula.
Ho aboquem al motlle, l'anivellem, escampem per sobre els llardons reservats i ho entrem al forn uns 30 minuts.
Punxem amb un escuradents. Si surt net ja està fet.
Retirem del forn, deixem refredar, desemmotllem, hi posem el sucre per sobre i servim.
Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat .
També ens trobareu a Instagram i facebook com @kilometre0.cat.
Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu.
Bon profit!
Júlia i Montse