Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Caldereta de xai amb carxofes / Xai a la cassola / Receptes de cuina

Una caldereta de xai espectacular. Cuina de temporada per sucar-hi pa! Un plat d'hivern boníssim que podeu tenir preparat amb antelació. Aquesta caldereta de xai és una recepta de l'àvia Guadalupe. La seva filla Consuelo la va millorar afegint les carxofes. La Carmen, la seva néta que també la cuina, ens l'ha fet arribar. Un llegat gastronòmic que ha passat de generació en generació. Nosaltres l'hem cuinat amb la part del coll de xai. INGREDIENTS 1 cuixa de xai d'1,8 k 6 carxofes 1 ceba 2 tomàquets madurs 1 got petit de brandi Sal Pebre negre Oli d'oliva verge Per fer la picada 1 llesca de pa 12 avellanes torrades 5 nous PREPARACIÓ I COCCIÓ En una paella fregim la llesca de pa i la reservem. Netegem i tallem les carxofes en 4. Les fregim i reservem. Salpebrem el xai i el daurem lleugerament a la paella. L'acabarem de coure a cassola. Piquem la ceba molt fina i reservem. A la cassola hi posem la resta d'oli que ha quedat a la paella. Haurem d'afegir-ne una mica més. Afegim la ceba a la cassola i la fem a foc lent, fins que quedi transparent. Afegim el tomàquet ratllat. Quan estigui cuit incorporem el xai. Mullem amb el brandi i ho deixem coure uns minuts més. Fem una picada al morter amb el pa fregit, les avellanes, les nous i ho incorporem a la cassola. Afegim aigua sense que el xai quedi cobert. Ho deixem a foc lent 40-45 minuts, vigilant que no quedi sec. En funció del gruix i del tipus de tall la cocció pot trigar més. Està al punt quan la carn se separa fàcilment del os Quinze minuts abans d'acabar, posem les carxofes. Com tots els estofats, sempre són més saborosos l'endemà. Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina http://www.kilometre0.cat . També ens trobareu a Instagram i Facebook com @kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse