Bunyols de poma / Bunyols de vent / Receptes de cuina
- 02:06
- 130 visualitzacions
- 24 m'agrada
Uns bunyolds diferents. Els podem menjar tal qual, ensucrats, o ruixar-los amb una mica d'anís abans de posar el sucre. També els podem farcir.
Què vagi de gust!
INGREDIENTS PER A UNS 50 BUNYOLS
150 g de farina de força
1 poma
Un pols de sal
Un pols de sucre
100 g de mantega
125 ml de llet
125 ml d'aigua
3 ous de mida normal, de 50 g
Oli d'oliva
Sucre
Anís
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Barregem la farina amb la sal i el sucre, ho tamisem i ho reservem.
Posem en un cassó la llet, l'aigua la mantega i ho escalfem. Remenem suaument i, abans que bulli, aboquem la farina de cop.
Remenem enèrgicament un minut fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó.
En aquest punt, el retirarem del foc i hi afegirem els ous d'un en un. Primer un ou i remenem fins que s'integri del tot, després el segon de la mateixa manera i, en acabat, el tercer.
Ratllem la poma, l'afegim i ja tenim la massa feta a punt de fregir.
La podem posar en una mànega pastissera (hem d'anar prement i tallant la massa), i anar fent els bunyols; o bé, donar-los forma amb dues culleretes i anar-los posant a dins de l'oli roent.
Per fregir els bunyols,posarem un cassó al foc amb oli d'oliva. Anirem fregint els bunyols. Si els hem fet bé, quan estiguin fregits d'una banda es giraran sols.
Els posarem en un plat sobre paper absorbent.
I per acabar, els podem ruixar amb anís sec, dolç o ratafia i després passar-los per sucre.
Opcionalment, també els podeu farcir de crema, en aquest cas podeu veure com es prepara en el post de crema catalana de l'àvia Francisca.
Teniu totes les receptes al nostre bloc de cuina http://www.kilometre0.cat .
També ens trobareu a Instagram i Facebook com @kilometre0.cat.
Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu.
Bon profit!
Júlia i Montse