Aquest és el Trinxat de la Cerdanya que estaves buscant / Una recepta tradicional de cuina catalana
- 01:30
- 677 visualitzacions
- 82 m'agrada
El trinxat de la Cerdanya és un plat típic de la Cerdanya, l'Alt Urgell i Andorra amb aspecte de truita petita amb enrevetes de col, cosa que li proporciona un preciós toc de verd fosc. Com que és un plat calorífic sol ser un plat d'hivern, d'aquells de montunya, però es pot degustar durant tot l'any.
Gràcies a la seva resistència al fred, el cultiu de les cols d'hivern és tradicional a la majoria de comarques pirinenques. És a la Cerdanya on ha aconseguit més prestigi com a ingredient del trinxat, un plat que, segons els llibres, es prepara a la comarca des del segle XV.
Ingredients:
1kg de Col
800g de patates
2 grills d'all
200g de cansalada
100g de botifarra negre (opcional)
Oli, sal i pebre negre.
Pas a pas:
1- Tallar les patates i reservar.
2- Tallar la col i reservar.
3- Escalfem una olla amb aigua lleugerament salada i aquan arrenqui a bullir afegim les patates. Deixem bullir 5 minuts.
4- Afegim la col i deixem bullir 20 minuts.
5- Deixem escorrer durant 15 o 20 minuta per treue el màxim d'aigua.
6- En una paella fem la cansalada i quan estigui feta treiem el excés de greix.
7- Afegim els alls picadets i a continuació la col i la patata.
8- Trinxem be i li incorporem la botifarra negra ( Opcional).
9- Deixem uns 3 minuts i li donem la volta.
10- Al donar la volta li afegim una mica del greix reservat i deixarem uns 5 minuts.
11- Emplatem i a gaudir.
Salui i bon menjar!!