Tagine de pollastre amb llimona confitada a la sal i olives
- 12:56
- 171 visualitzacions
- 15 m'agrada
Tagine de pollastre amb llimona confitada a la sal i olives -
Ingredients:
- 4 quarts darrers de pollastre
- 1Mitja llimona confitada a la sal (o al gust)
- 2 dits de gingebre fresc
- 3 grans d'all
- 1 cp de comí
- 2 cp de Ras-el-hanout
- ½ cp de cúrcuma
- ½ cp pebre negre
- 5 grams de safrà
- un branca de canyella partida en dos
- el suc d'una llimona
- 4 rodanxes de llimona fresca
- oli d'oliva
- 2 cebes trinxades
- 150 grams d'olives verdes o al gust
- 2 cullerades de julivert
- 1 cullerada de coriandre
- un grapat d’ametlles
- sal
Cuinem,
1.- Retirem la sal de mitja llimona confitada a la sal, passada per l’aixeta amb aigua, i piquem l’interior i de l’exterior en fem tiretes.
- Piquem el julivert i el coriandre per separat.
2.- Posem en un bol la meitat del julivert,
l’interior de la mitja llimona confitada ben picada,
Premsem els alls premsats i els posem juntament amb el gingebre fresc ratllat, o en pols si no en teniu.
Hi afegim mitja culleradeta de cúrcuma.
Hi posem el safrà i una culleradeta de Ras-el-hanout
Posem el suc d’una llimona i un raig d’oli.
- Ho barregem tot i amb una part pintem el pollastre per a marinar-lo.
Reservem la resta de la barreja.
2.- Tallem la ceba en daus petits,
Tallem la pell de la llimona confitada en tiretes.
3.- Amb un raig d’oli posem el la ceba a la tagine i al foc. Quan rossegi
hi posem la branca de canyella.
Hi afegim la resta de la barreja d’espècies.
Deixem coure i tot seguit hi afegim el pollastre.
3.- A la Tagine hi afegim un got de caldo o d’aigua.
Oliem, tapem i deixem coure a foc mig/baix fins que el pollastre estigui pràcticament cuit.
Aproximadament una hora.
4.- Un cop cuït el pollastre el traiem i el reservem.
Posem les olives a la tagine, la pell de la llimona confitada en tiretes i unes ametlles.
També hi posem el julivert fresc picat amb el coriandre fresc picat. Ho barregem tot.
5.- Retornem el pollastre i unes rodanxes de llimona fresca.
I ho deixem 15 minuts més.
Nota: Si no teniu llimona confitada ho podeu fer amb llimona sense confitar ecològica, però el resultat serà una mica diferent.
-------------------------------------
Tema musical: The Dance Before
Autor: Nathan Mooore
Biblioteca YouTube Studio
-------------------------------------
#Tagine #taginemarroquí #taginedepollastre #taginepollastreolivesllimonaconfitadaalasal
#taginellimonaalasal #taginepollastreolives #taginepollstrellimonaalasaliolives
#jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet
-------------------------------------