Pastís Salat de Patates Farcides
- 13:48
- 237 visualitzacions
- 17 m'agrada
Pastís Salat de Patates Farcides.-
Farcit:
500 gr de carn picada de 50% vedella i xai, o 50% vedella i porc.
1 ceba gra picada, o dues de petites
1 pebrot verd i 1 pebrot vermell,
2 pastanagues
3 grans d’all,
dues fulles de llorer,
un culleradeta de farigola mòlta,
una culleradeta de romaní mòlt,
una culleradeta de comí en gra
una culleradeta de canyella
pebre negre i sal
dues cullerades de julivert
un grapat de panses i un grapadet de pinyons
3 tomàquets madurs en daus
una cullerada de tomàquet concentrat
i un raig de vi ranci o brandi.
Caldo o aigua (aprox. 400 ml)
8 patates prou grans, aquestes eren Monalisa.
un rovell d’ou
mantega
pebre blanc
nou moscada
1.- Preparem les verdures, tallant-les en daus molt petits. Jo ho he fet amb un tallador comercial adient per a aixó, i així quedaran tots els daus iguals. I les reservem.
2.- Rentem unes patates prou grosses, les eixuguem, les punxem amb un escuradents, les salem i les oliem.
Les enfornarem a 200º durant una hora, i al final farem la prova de l’escuradents per si estan ja cuites o els cal una mica més.
3.- En una cassola amb un raig d’oli fregim la carn. Amb una pala de fusta la piquem ja què la volem molt esmicolada, i la tindrem fins que es torri una mica. I la reservem.
4.- Alhora fem el sosfretgit amb les verdures. Posem la ceba en una paella amb un raig d’oli, la salem i la pebrem, i quan rossegi hi afegim el pebrot verd i el pebrot vermell, així com la pastanaga.
Uns minuts després hi posem l’all i les espècies.
5.- Barregem i uns minuts després hi afegim el tomàquet ratllat o tallat a daus, i el tomàquet concentrat. Un cop ben barrejat, hi posem les espècies i les herbes. El comí, la canyella, la farigola, el romaní, així com les dues fulles de llorer. I ho barregem.
6.- Un cop tot estigui tocat pel foc, una mica torrat, afegim les verdures a la cassola de la carn.
I ho ben barregem.
7.- Tot seguit hi posem el vi deixant-lo reduïr, i seguidament hi posem el caldo o l’aigua, i deixem reduïr de nou. Ara s’acabaran de fer les verdures.
5.- Mentres tant buidem les patates què ja han sortit del forn, i el sobrant de la patata la posem en un bol.
6.- El sobrant de la patata el passem pel passa puré. Amb llet, ou, sal, nou moscada, pebre blanc i una cullerada de mantega.
7.- I omplim les patates.
8.- Posem el puré en una mànega pastissera i cubrim la patata com si el puré fos nata muntada i l’enfornem a 200º de 10 minuts, i a 220º un minuts més per a gratinar-les.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Tema musical: Morning Folk Song
Autora: Esther Abrami
Biblioteca de YouTube Studio
---------------------------------------------
#patates farcides #pastisdepatates #pastisdepastor #pastisdepatatesfarcides #receptapatatesfarcides
#pastissalat #pastissalatdepatates #pastissalatdepatatesfarcides
#jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet
---------------------------------------------