Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Pastís Salat de Patates Farcides

Pastís Salat de Patates Farcides.- Farcit: 500 gr de carn picada de 50% vedella i xai, o 50% vedella i porc. 1 ceba gra picada, o dues de petites 1 pebrot verd i 1 pebrot vermell, 2 pastanagues 3 grans d’all, dues fulles de llorer, un culleradeta de farigola mòlta, una culleradeta de romaní mòlt, una culleradeta de comí en gra una culleradeta de canyella pebre negre i sal dues cullerades de julivert un grapat de panses i un grapadet de pinyons 3 tomàquets madurs en daus una cullerada de tomàquet concentrat i un raig de vi ranci o brandi. Caldo o aigua (aprox. 400 ml) 8 patates prou grans, aquestes eren Monalisa. un rovell d’ou mantega pebre blanc nou moscada 1.- Preparem les verdures, tallant-les en daus molt petits. Jo ho he fet amb un tallador comercial adient per a aixó, i així quedaran tots els daus iguals. I les reservem. 2.- Rentem unes patates prou grosses, les eixuguem, les punxem amb un escuradents, les salem i les oliem. Les enfornarem a 200º durant una hora, i al final farem la prova de l’escuradents per si estan ja cuites o els cal una mica més. 3.- En una cassola amb un raig d’oli fregim la carn. Amb una pala de fusta la piquem ja què la volem molt esmicolada, i la tindrem fins que es torri una mica. I la reservem. 4.- Alhora fem el sosfretgit amb les verdures. Posem la ceba en una paella amb un raig d’oli, la salem i la pebrem, i quan rossegi hi afegim el pebrot verd i el pebrot vermell, així com la pastanaga. Uns minuts després hi posem l’all i les espècies. 5.- Barregem i uns minuts després hi afegim el tomàquet ratllat o tallat a daus, i el tomàquet concentrat. Un cop ben barrejat, hi posem les espècies i les herbes. El comí, la canyella, la farigola, el romaní, així com les dues fulles de llorer. I ho barregem. 6.- Un cop tot estigui tocat pel foc, una mica torrat, afegim les verdures a la cassola de la carn. I ho ben barregem. 7.- Tot seguit hi posem el vi deixant-lo reduïr, i seguidament hi posem el caldo o l’aigua, i deixem reduïr de nou. Ara s’acabaran de fer les verdures. 5.- Mentres tant buidem les patates què ja han sortit del forn, i el sobrant de la patata la posem en un bol. 6.- El sobrant de la patata el passem pel passa puré. Amb llet, ou, sal, nou moscada, pebre blanc i una cullerada de mantega. 7.- I omplim les patates. 8.- Posem el puré en una mànega pastissera i cubrim la patata com si el puré fos nata muntada i l’enfornem a 200º de 10 minuts, i a 220º un minuts més per a gratinar-les. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Morning Folk Song Autora: Esther Abrami Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------- #patates farcides #pastisdepatates #pastisdepastor #pastisdepatatesfarcides #receptapatatesfarcides #pastissalat #pastissalatdepatates #pastissalatdepatatesfarcides #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ---------------------------------------------