Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Pastís “Rosa de Sant Jordi”

Pastís Rosa de Sant Jordi - Ingredients, Pa de pessic, 190 gr farina de tot ús 190 gr de sucre 5 ous grossos talla L o 6 de petits talla M 1 cullereta plena de llevat 1 cullereta de sal pell ratllada d’una llimona 3 cullerades de cacao Pel segon pa de pessic: 4 ous grossos talla L o 5 de petits talla M 150 gr de farina de tot ús 150 gr de sucre 1 cullereta plena de llevat 1 cullereta de sal Pell ratllada d’una llimona 3 cullerades de cacao en pols Mousse: 300 gr nata muntada 180 gr de formatge crema 6 fulles de gelatina el suc d’una taronja Cobertura de vermell: 350 gr xocolata blanca 200 gr crema de llet 50 gr de mantega tova 1 o 2 culleretes de gel de colorant alimentari. Cuinem, Posem el forn a 180º, amb el forn estàtic, a dalt i a baix. 1.- Separem els rovells de les clares dels ous. 2.- Batem, amb la batedora elèctrica, els rovells, amb la meitat del sucre i la pell ratllada de la llimona. 3.- Batem les clares, amb la batedora elèctrica, a punt de neu, amb una culleradeta de sal i l’altre meitat del sucre. 4.- Posem les clares, en tres vegades, a sobre de la crema dels rovells, i batem, amb una llengua de cuina, amb moviments envoltants. 5.- Tot seguit hi afegim, tot tamissant-lo, la barreja de la farina de tot ús i el llevat en pols, tot barrejant amb moviments envoltants. 6.- Tot seguit hi posem les tres cullerades de cacao en pols, batent en moviments envoltants, fins que no hi veiem res de farina ni de cacao per barrejar. 7.- Enfarinem el motlle, en aquest cas la Rosa, i hi posem la pasta del pa de pessic, i l’enfornem a 180º durant uns 40 minuts o fins que l’escuradents surti net. 1.- Fem el segon pa de pessic igual que el primer, però serà en un motlle rodó de la mida de la base de la Rosa. 2.- El tindrem 35 minuts a 180º fins que l’escuradents surti net. 8.- Desmotllem els dos motlles i deixem refredar. 9.- Traiem la part de sota de la Rosa, tot tallant-la. De l’altre pa de pessic en farem dos talls iguals, i a un d’ells li farem un forat al mig en forma de rotllana més petita. 10.-Pintem la base del pa de pessic amb melmelada triturada, i ajuntem la rotllana a sobre. 11.- Un cop el mousse de formatge estigui fred, no quatllat, l’aboquem dins el forat de la rotllana. 12.- Untem la part de la Rosa, per dins, amb vi dolç o almívar, i ajuntem les dues parts. I ho posem dues hores a la nevera. 13.- Aboquem la cobertura de la xocolata blanca tenyida de vermell deixant-la caure. Primer el centre. Movem el pastís per a buidar els forats del centre. I continuem amb les parets del pastís. 14.- Tornem a la nevera i l’hi deixem un parell d’hores. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: We are the Rain Autor: Aakash Gandhi Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------------------------------------------------- #pastisdesantjordi #dolçdesantjordi #pastispersantjordi #pstispersantjordi #receptapastissantjordi #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ----------------------------------------------------------------------------------------------