Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Pastís Eriçó

Pastís Eriçó. Ingredients: Pa de pessic de Sacher, 80 gr de farina tot ús 40 gr farina d’ametlla 5 ous 125 gr sucre 125 gr de mantega 125 gr xocolata amarga 70% 1 cs de vainilla un pessic de sal Farcit i primera cobertura: Confitura d’albercoc Un raig de rom o de brandi Segona cobertura: 200 gr xocolata negre 100 gr mantega, 60 gr de sucre glas, 120 ml d’aigua i 30 ml de rom o brandi. Ametlles en bastonets. Xocolata blanca per a fer els ulls. Cuinem, 1.- Precalentem el forn a 155º, engreixant el motlle amb mantega, i espolsant-hi farina. 2.- Pastís: Fonem la xocolata al bany maria, i la deixem refredar. 3.- Barregem el sucre amb la mantega i la vainilla. 4.- Hi afegim els rovells dels ous i anem barrejant. També hi afegim 125 gr de la xocolata fosa. 5.- Afegim la farina de blat i l’ametlla ratllada, prèviament tamissades, i remenem amb moviments envoltants, fins que la farina no es vegi. 6- Muntem les clares d’ou amb una cullereta de sal, fins que arribin al punt de neu. Les hi afegim amb moviments envoltants, ja què no volem que la pasta perdi volum. 7.- Posem la barreja en el motlle i enfornem a 155º durant 75 minuts o fins que punxem amb un escuradents i surti net. Forn de dalt i de baix, en la reixeta del mig. 8.- Escalfem la melmelada amb 30 ml d’aigua per a que quedi una mica clara i la triturem per a que quedi fina. Hem fet un puré suau i li podem afegir una cullerada de rom. I la deixem refredar.. 9- Un cop cuit el pastís i atemperat, el partim pel mig i li posem la confitura d’albercoc al mig a les dues bandes, tapem i la hi posem per sobre i les vores del pa de pessic. Posem el pa de pessic a refredar d’una hora a tres hores al congelador. 10.- Cobertura de xocolata: Posarem 200 gr de la xocolata al bany maria. Barrebem 100 gr de mantega a temperatura ambient, 60 gr de sucre glas, 120 ml d’aigua i 30 ml de rom o de brandi. 11.- Muntem l’eriçó: Passada al menys una hora aboquem la xocolata a sobre del pa de pessic, (si cal l'escalfem una mica fins que tingui la textura adequada), sacsejant per a que es disbribueixi bé. Tornarem 30 minuts més a la nevera. Immediatament li clavarem les ametlles en bastonets (poden ser crues o torrades). 12.-També li posarem els ulls, si cal enganxant-ho amb la xocolata negra sobrant. 13.- Posarem a la nevera fins l’hora del berenar o les postres, encara que millor d’un dia per l’altre. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Shattered Paths Autor: Aakash Gandhi Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------------- #pastiseriço #pastissacherderiço #pastisperainfants #pastisperaniversari #pastisperafesta #jaume camprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -----------------------------------------------------------------------------------------------