Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Parpadelle fets a casa, des de zero, amb bolets.

Fer Parpadelle a mà a casa - Pasta a l’ou- Parpadelle - Fer pasta a casa no és ni massa llarg ni massa complicat. Necessiteu, a grosso modo, 10 minuts de pastat, 30 minuts de repòs, 10 minuts d’aplanat, tallar i a l’olla. I mentres reposa, els 30 minuts, podeu fer des de una salsa sensillíssima a una de més complicada. Ració per persona: La ració per persona adulta es considera de 80 a 100 gr de Pasta seca, o de 230 a 290 de Pasta cuita. Ingredients, - 200 gr de farina. La farina està entre la farina de reposteria i la “00” o amb una mica de Força. Jo busco 11 gr de Proteïna per 100 gr de farina. (Ho veuren a la Informació Nutricional del Paquet de la farina) (podeu fer barreges de dues farines, per exempre, 50% de 10 gr i 50% de 12 gr). Un cop trobeu la farina idònea, recordeu la marca i el tipus, i utilitzeu sempre la mateixa. - 2 ous “talla L” o grossos. Si quedés la pasta massa tova hi podem afegir més farina, i si queda massa seca, només ens hem de mullar les mans i continuar pastant. - Un rajolí d’oli d’oliva - Un pessic de sal. Per a fer la Pasta, - La tradició diu que la Pasta s’ha de treballar damunt un taulell de fusta. - Hem de tenir un corró molt llarg ja que hem de fer una fulla gran i fina. (Per 200 gr de farina, jo he fet una planxa de Pasta de 50 x 60 cm). - És convenient posar-hi semolina, o sèmola molt fina, després de feta la rodona o planxa, i després de fer la forma desitjada, per a que no s’enganxi. Sobretot si els fem per més tard, o per a congelar. Preparem la Pasta, - Fem un volcà amb la farina. Necessitem de 70 a 100 gr de pasta per persona. Aquesta és la mida que necessita el nostre cos per a no engreixar-nos. Amb 200 gr de farina en tindrem per a 2 a 4 persones. - Dins el volcà hi afegim els ous, un a un, i els mig batem a dins mateix amb una forquilla. - També hi posem una rajolí d’oli d’oliva i un pessic de sal. - Anem barrejant l’ou amb una forquilla, mica en mica, amb la farina interna del volcà, fins a que tota estigui ja barrejada. - Amb una paleta de cuina anem barrejant i compactant l’ou amb la farina. - Tot seguit escampem farina a sobre del taulell i ja podem pastar amb el palmell de la mà, apretant amb força, ha de quedar una pasta ben compacta. Si està massa dura ens mullem el palmell amb aigua i continuem pastant. Si està massa tova, hi afegim farina. En deu minuts la pasta ha de quedar homogènea, llisa i elàstica. Quan apretem, la marca del dit ha de tornar al seu lloc. En fem una bola i la tapem amb un film de cuina i la deixem reposar de 30 a 40 minuts a sobre del taulell. (Si passa una hora no passa res). - Espolsem farina a sobre del taulell i amb el corró estirem la pasta. Si ho fem amb màquina la dividirem en quatre parts, tapant les parts que no utilitzem, i la estirarem passant-la per la màquina. - Fem una rotllana o un quadrat i l’anem girant i tombant, afegint-hi constantment polsims de farina per a que no s’ens enganxi, fins que la rotllana faci aproximadament 50x60, i aleshores la deixarem reposar deu minuts més, tapada amb un drap de cuina. - Ja podem passar a la sessió de tallar-la. Aboquem un polsim de semolina per sobre i i hi freguem semolina per sobre, i ja podem envolicar-la des de dos cantons fins que es trobin al mig. Amb una ganivet gran ja procedim a tallar-la a la mida que volguem. Jo faria 0,4 cm per les tagliatelle o tallarines, i 2,5 cm pels parpadelle o tallarines amples, pensant que quan les bullim la pasta creixerà. Desfem els rotlles i estirem la Pasta. Si la volem menjar ara, espolsem semolina i en fem nius, deixant abans reposar 10 minuts. Si són per demà o per a congelar, espolsem semolina i les deixem eixugar penjades uns trenta minuts. Un cop eixutes les posem en una bossa de plàstic ben tancada. A la nevera ens aguantaran un parell de dies, al congelador força temps, i si fóssin sense ou, més. - Les bullim en una olla força gran, amb molta aigua, amb un grapat de sal, i trigaran uns quatre minuts en coure’s. En tasteu un i el traieu quan sigui al vostre gust. -Diuen que als italians la pasta no els engreixa, i la raó és menjar-la al dente, ja què atipa molt més i els sucres que produeix s’alliberen molt més lentament. La Pasta no engreixa, doncs tot depen del que l’acompanya. Si l’acompanyeu de verdures és fantàstic. - Els italians utilitzen el formatge parmesà com si fos la sal, i amaneixen sempre els plats de Pasta amanits de formatge parmesà ratllat. ----------------------------------------------------------------- #ferpastaitaliana #ferpastafrescaitaliana #ferpastafrescaalou #ingredientspastafresca #ingredientspastafrescaalou #comferpastafresca #ferpastafrescaencatala #fertallarines #fertagliatelle #ferparpadelle #parpadeleambbolets #pastaambbolets #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #pastadou #pastafetaacasa ----- Tema musical: Sand Castles Autor: The Green Orbs Biblioteca de YouTube Studios ---------------------------------------