Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Estofat de Cérvol

Estofat de Cérvol - Ragut o Civet de Cérvol - Ingredients per a 4 persones 800 gr llom de cérvol 100 gr de cansalada de porc 2 pastanagues 2 cebes mitjanes 3 grans d’all 3 full de llorer 3 culleretes de farigola seca 12 grans de pebre negre 12 grans de ginebró 0,5 lt caldo de carn 0,4 lt vi negre 1 cullerada maizena o de farina 1 dl nata sal i pebre negre Bolets, cebetes i puré, per a acompanyar el plat. Ho cuinem? Encara que el cérvol és un animal de caça, no el marinarem amb vi negre i això sí el tindrem més temps fent la xup-xup. 1.-Netegem i tallem a daus la carn. L’eixuguem i l’enfarinem. 2.-Salpebrem la carn t i la cansalada tallada a dauets. Posem oli i mantega en una cassola i daurem la la cansalada i quan aquesta s’hagi torrat una mica, la retirem i en el mateix oli hi afagim els talls de cérvol, fins que s’hagin ben torrat per fora i han de quedar crus per dins. Un cop feta la carn la retirem i la reservem amb la cansalada. 3.- Aleshores, en el mateix oli, hi posem la ceba tallada a daus molt petits, fins que canvii de color, uns deu minuts, i tot seguit hi afegim l’all, un minut. També hi afegim unes pastanagues baby. 4.- Hi tornem la carn hi afegim el llorer, la farigola, els grans mig picats de pebre negre i de ginebró, i ho tenim dos minuts i ja hi posem posar el vi negre fins que redueixi a la meitat. 5.- Tot seguit hi afegim el caldo, què ha de cobrir la carn, i ho tapem. Ho deixem fer la xup-xup un parell d’hores. A partir d’aquí anem afegin aigua si cal, i hem de comprobar si la carn ja és tova o necessita més temps. Depenent de l’edat de l’animal, de si és de granja o salvatge i de quina part del cos sigui, trigarà més o menys en estar prou tou. El nostre ha trigat 3 hores. La carn del cérvol bé a ser com una carn de vedella o bou, amb parts molt tendres i d’altres no tant. Al cap d’una estona d’iniciada la cocció retirem algunes pastanagues ja què no volem que se’ns desfacin. 6.- Mentres tant podem fregir unes cebetes en oli i mantega, uns bolets i també podem fer un puré de patates. 7.- Un cop la carn està prou tova, apaguem el foc, retirem la carn amb pinces, i colem la resta. Aquest caldo el reduirem i tastarem i corregirem al nostre gust. Al reduïr-se ja tenim una salsa, i hi posem si cal, més sal, i més pebre negre. A nosalatres ens agrada posar-hi un pessic de curry, què són una barreja d’espècies que ens la enriquiran. També hi posem una anou de mantega, per a donar més cremositat,i un raig de brandy per a intensificar el sabor del suc de la carn. Finalment hi posem 100 ml de crema de llet. Tastem de nou i està boníssima. Això de les salses és un art! 8.-Tornem la carn a la cassola amb la salsa, juntament amb les cebetes i els bolets, i ho deixem fer la xup-xup deu minuts més. 9.- Ja podem muntar el plat. Hi posem un llit de puré i a sobre talls de la carn del cérvol. Hi afegim els bolets, les pastanagues, la ceba i unes baies de groselles que ens aportaran frescor i color al plat. I al voltant del puré hi afegim un raig de la salsa. I ja estarà llest per a servir. ------------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Lullaby Autor: Cooper Cannell Bibllioteca de YouTube Studio --------------------------------------- #ragutdecérvol #civetdecervol #estofatdecervol #cervolestofat #guisatdecervol #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------------------------------------------