El Pandoro –
- 14:02
- 115 visualitzacions
- 7 m'agrada
El Pandoro -
Ingredients,
12 gr llevat fresc
10 gr sucre
160 ml llet tèbia
70 gr farina de força
---
400 gr farina força
50 ml de llet tèbia
120 gr de sucre
2 ous sencers 100 gr
3 rovells d'ous mitjos 50 gr
150 gr mantega en pomada
5 gr sal
---
pell ratllada 1 taronja
pell ratllada 1 llimona
25 gr mel
dues culleretes d'esència de vainilla
20 ml vi dolç o rom
Fem el Preferment:
Posem el 12 gr de llevat fresc amb els 10 gr de sucre, i els barregem.
Hi afegim la llet tèbia i seguidament la farina tamisada.
Un cop ben barrejat ho posem al forn apagat una hora.
Utilitzar el preferment allargarà la vida del Pandoro.
Amassat:
Per facilitar-ho faré un sol pastat.
1.- Poseu el pre-ferment al recipient de la pastadora, i afegim la farina tamisada, els dos ous sencers i els tres rovells d'ou, i els 50 ml de llet tèbia a temperatura ambient.
Ho amassem amb el ganxo, 4 minuts, o fins que es separi de les parets.
2.- A continuació posem el sucre de mica en mica, que el vagi absorbint la pasta.
3.- Afegim l'emulsió aromàtica que teníem a la nevera. Amb la taronja, la llimona, l'essència de vainilla, la mel, l'essència de vainilla i el vi dolç.
4.- Seguidament afegim 150 gr de mantega en pomada, a poc a poc, i pastem 4 minuts dues vegades, i si cal una mica més (Ho fem en grups de quatre minuts per no escalfar la nostra pastadora).
5.- Aturem la pastadora, i dobleguem la pasta, i la posem en un bol mantegat tota la nit.
6.- Al matí, manteguem el taulell, i delicadament allarguem la pasta i la dobleguem.
La posem dins del motlle amb la part bonica a sota, i la deixem aixecar al forn fins que pugi.
7.- Enfornarem a 160 º 10 minuts i 150 º uns 50 minuts amb forn estàtic, (a dalt ia baix) o fins que l'interior arribi al 90 º.
És millor tapar-lo amb paper d'alumini als 30 minuts, no abans. Així no es cremarà.
Un cop cuit el traiem del motlle, ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem refredar almenys una hora.
Tot seguit ja podem posar el sucre llustre tan característic d'aquest pa.
-------------------------------------------------- ---------------
Tema musical: Italian Morning
Autor: Twin Musicom
Biblioteca de YouTube Studio
-------------------------------------------------- ---------------
#pandoro #ilpandoro #elpandoro #pador #jaumecamprubihom #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet #postresdenadal #pandolç
-------------------------------------------------- ---------------