Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

El Pandoro –

El Pandoro - Ingredients, 12 gr llevat fresc 10 gr sucre 160 ml llet tèbia 70 gr farina de força --- 400 gr farina força 50 ml de llet tèbia 120 gr de sucre 2 ous sencers 100 gr 3 rovells d'ous mitjos 50 gr 150 gr mantega en pomada 5 gr sal --- pell ratllada 1 taronja pell ratllada 1 llimona 25 gr mel dues culleretes d'esència de vainilla 20 ml vi dolç o rom Fem el Preferment: Posem el 12 gr de llevat fresc amb els 10 gr de sucre, i els barregem. Hi afegim la llet tèbia i seguidament la farina tamisada. Un cop ben barrejat ho posem al forn apagat una hora. Utilitzar el preferment allargarà la vida del Pandoro. Amassat: Per facilitar-ho faré un sol pastat. 1.- Poseu el pre-ferment al recipient de la pastadora, i afegim la farina tamisada, els dos ous sencers i els tres rovells d'ou, i els 50 ml de llet tèbia a temperatura ambient. Ho amassem amb el ganxo, 4 minuts, o fins que es separi de les parets. 2.- A continuació posem el sucre de mica en mica, que el vagi absorbint la pasta. 3.- Afegim l'emulsió aromàtica que teníem a la nevera. Amb la taronja, la llimona, l'essència de vainilla, la mel, l'essència de vainilla i el vi dolç. 4.- Seguidament afegim 150 gr de mantega en pomada, a poc a poc, i pastem 4 minuts dues vegades, i si cal una mica més (Ho fem en grups de quatre minuts per no escalfar la nostra pastadora). 5.- Aturem la pastadora, i dobleguem la pasta, i la posem en un bol mantegat tota la nit. 6.- Al matí, manteguem el taulell, i delicadament allarguem la pasta i la dobleguem. La posem dins del motlle amb la part bonica a sota, i la deixem aixecar al forn fins que pugi. 7.- Enfornarem a 160 º 10 minuts i 150 º uns 50 minuts amb forn estàtic, (a dalt ia baix) o fins que l'interior arribi al 90 º. És millor tapar-lo amb paper d'alumini als 30 minuts, no abans. Així no es cremarà. Un cop cuit el traiem del motlle, ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem refredar almenys una hora. Tot seguit ja podem posar el sucre llustre tan característic d'aquest pa. -------------------------------------------------- --------------- Tema musical: Italian Morning Autor: Twin Musicom Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------- --------------- #pandoro #ilpandoro #elpandoro #pador #jaumecamprubihom #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet #postresdenadal #pandolç -------------------------------------------------- ---------------