Crema Catalana amb Fruites del Bosc
- 06:33
La "Crema Catalana" es fa amb sucre cremat per sobre. Aquí fem una fusió Catalano-Nòrdica, amb fruites del bosc.
Ingredients per a la crema,
1 l. de llet
6/8 rovells d'ou
200 grs de Sucre
40 grs de midó (si no el teniu Maizena, però el midó és millor)
1 llimona
1/2 branques de canyella
sal
Cuinem,
- Posem al foc 2/3 parts de la llet, la pela de llimona i la canyella, i quan arrenqui el bull,
apagar i deixar reposar. Que s'atemperi.
- Rovells d'ou, mai les clares incloses.
- Batre els ous i afegir 1/3 de llet restant, més el sucre, i el midó. Remenar.
- Abocar la llet del foc, ja atemperada, sobre la del bol amb el sucre i l'ou i el midó.
- Barrejar-ho bé i colar-ho.
- Ho tornem a l'olla i al foc, foc mig-baix, no deixant de remenar. Hem d'evitar els grumolls i que s'ens enganxi.
- Quan veiem que la crema ha agafat prou consistència, apaguem el foc. No serà gaire espessa, (però ja s'acabarà d'espessir a la nevera).
- Deixem reposar, 5/10 minuts, per a que no s'ens enfonsin les fruites del bosc.
-Posem les fruites del bosc, i una punta de menta com a guarnició.
Hi posem un film a sobre per a que no es resequi a la nevera fins el moment de servir-ho.
Ideal com a postres o per un berenar.
I... Molt Bon Profit!!!!