Arròs de Muntanya, a la cassola.
- 10:10
- 273 visualitzacions
- 24 m'agrada
Arròs de Muntanya, a la cassola.
Ingredients,
x 4 o 6 persones
- Això no és “una paella”, és un arròs a la cassola, i porta ceba la qual fa l’arròs més amorós.
400 grs d’arròs
2 l. de caldo de pollastre o de verdures
150/200 grs de pollastre, millor cuixa o contracuixa
150/200 grs costella de porc
150/200 grs de conill.
400 gr de Bolets variats o més quantitat
un raig de vi ranci o brandi
2 cebes
3 grans d’all
1tomàquet ben madur
1 pebrot verd italià
una nyora
oli d’oliva
1 full de llorer i safrà.
Farigola i romaní
sal i pebre negre
una torradeta
julivert
1.- Daurem la carn a la cassola, i la reservem.
2.- A la mateixa cassola on hem fet la carn hi posem una ceba picada, i quan sigui ben caramelitzada dos grans d’all ratllats. Tot plegat mínim de 20 a 30 minuts.
3.- Quan comencin a estar caramelitzats hi posem el pebrot verd italià, i quan estigui fet el tomàquet ratllat.
4.- Un cop el tomàquet hagi canviat de color hi posem un raig de vi ranci o brandi, deixant evaporar l’alcohol. Hi posem la fulla de llorer, una branqueta de farigola i una altra de romaní.
5.- Tot seguit incorporem l’arròs, arròs rodó del Delta de l’Ebre, i el barregem amb el sofregit.
6.- Passats dos minuts hi posem el caldo.
7.- Salpebrem.
8.- Ho tindrem a foc fort els primers 9 minuts a foc fort i passats uns minuts abaixarem el foc però ha de continuar bullint, i si hi faltés aigua l’afegiriem durant el procés. Al final hi posarem els bolets, saltejats abans.
9.- Fem una picada, amb els dos alls, el julivert, el safrà i una mica del caldo.
10.- Passats els 14 minuts primers hi afegim la picada.
Tastem i corregim de sal.
11.- Un cop cuït l’arròs el tapem i el deixem reposar 5 minuts a la cassola abans de servir.
Passats els 14 minuts( si és arròs de cocció de 17 minuts) ho fem coure 3 minuts més i ho retirarem del foc, tapant-ho amb un drap de cuina, i deixant-t’ho reposar 3 o 4 minuts més.
- Això no és “una paella”, és un arròs a la cassola, i porta ceba la qual fa l’arròs més amorós i si està caramelitzada dóna el color amarronat típic de l’arròs català.
-El secret d’aquest arròs per a que quedi amarronat és per la ceba ben caramelitzada, però per això se n’ha de posar força.
-Només un tomàquet ben madur, o al gust de cadascí.
-L’arròs bomba necessita entre 17 i 20 minuts. (veure instruccions paquet)
-L’arròs Sènia o Bahia, entre 15 i 17 minuts. (veure instruccions paquet)
-Fer-ho amb cassola de fang millor si és al foc o gas. Si és elèctric una cassola de
ferro gruixut.
----------------------------------------------------
Tema musical: Seaside Piazza
autor: Aaaron Kenny
Biblioteca de YouTube Studio
----------------------------------------------------
#Arròsdemuntanya #arròsalacassola #arròsalacassolademuntanya #arròsdecarniverdures #arròscasolà #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet
#jaumecamprubi
--------------------------------------------------------