Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Arròs de Muntanya, a la cassola.

Arròs de Muntanya, a la cassola. Ingredients, x 4 o 6 persones - Això no és “una paella”, és un arròs a la cassola, i porta ceba la qual fa l’arròs més amorós. 400 grs d’arròs 2 l. de caldo de pollastre o de verdures 150/200 grs de pollastre, millor cuixa o contracuixa 150/200 grs costella de porc 150/200 grs de conill. 400 gr de Bolets variats o més quantitat un raig de vi ranci o brandi 2 cebes 3 grans d’all 1tomàquet ben madur 1 pebrot verd italià una nyora oli d’oliva 1 full de llorer i safrà. Farigola i romaní sal i pebre negre una torradeta julivert 1.- Daurem la carn a la cassola, i la reservem. 2.- A la mateixa cassola on hem fet la carn hi posem una ceba picada, i quan sigui ben caramelitzada dos grans d’all ratllats. Tot plegat mínim de 20 a 30 minuts. 3.- Quan comencin a estar caramelitzats hi posem el pebrot verd italià, i quan estigui fet el tomàquet ratllat. 4.- Un cop el tomàquet hagi canviat de color hi posem un raig de vi ranci o brandi, deixant evaporar l’alcohol. Hi posem la fulla de llorer, una branqueta de farigola i una altra de romaní. 5.- Tot seguit incorporem l’arròs, arròs rodó del Delta de l’Ebre, i el barregem amb el sofregit. 6.- Passats dos minuts hi posem el caldo. 7.- Salpebrem. 8.- Ho tindrem a foc fort els primers 9 minuts a foc fort i passats uns minuts abaixarem el foc però ha de continuar bullint, i si hi faltés aigua l’afegiriem durant el procés. Al final hi posarem els bolets, saltejats abans. 9.- Fem una picada, amb els dos alls, el julivert, el safrà i una mica del caldo. 10.- Passats els 14 minuts primers hi afegim la picada. Tastem i corregim de sal. 11.- Un cop cuït l’arròs el tapem i el deixem reposar 5 minuts a la cassola abans de servir. Passats els 14 minuts( si és arròs de cocció de 17 minuts) ho fem coure 3 minuts més i ho retirarem del foc, tapant-ho amb un drap de cuina, i deixant-t’ho reposar 3 o 4 minuts més. - Això no és “una paella”, és un arròs a la cassola, i porta ceba la qual fa l’arròs més amorós i si està caramelitzada dóna el color amarronat típic de l’arròs català. -El secret d’aquest arròs per a que quedi amarronat és per la ceba ben caramelitzada, però per això se n’ha de posar força. -Només un tomàquet ben madur, o al gust de cadascí. -L’arròs bomba necessita entre 17 i 20 minuts. (veure instruccions paquet) -L’arròs Sènia o Bahia, entre 15 i 17 minuts. (veure instruccions paquet) -Fer-ho amb cassola de fang millor si és al foc o gas. Si és elèctric una cassola de ferro gruixut. ---------------------------------------------------- Tema musical: Seaside Piazza autor: Aaaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------- #Arròsdemuntanya #arròsalacassola #arròsalacassolademuntanya #arròsdecarniverdures #arròscasolà #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #jaumecamprubi --------------------------------------------------------