Pastís “Rosa de Sant Jordi”
- 12:46
- 288 visualitzacions
- 23 m'agrada
Pastís Rosa de Sant Jordi -
Ingredients,
Pa de pessic,
190 gr farina de tot ús
190 gr de sucre
5 ous grossos talla L o 6 de petits talla M
1 cullereta plena de llevat
1 cullereta de sal
pell ratllada d’una llimona
3 cullerades de cacao
Pel segon pa de pessic:
4 ous grossos talla L o 5 de petits talla M
150 gr de farina de tot ús
150 gr de sucre
1 cullereta plena de llevat
1 cullereta de sal
Pell ratllada d’una llimona
3 cullerades de cacao en pols
Mousse:
300 gr nata muntada
180 gr de formatge crema
6 fulles de gelatina
el suc d’una taronja
Cobertura de vermell:
350 gr xocolata blanca
200 gr crema de llet
50 gr de mantega tova
1 o 2 culleretes de gel de colorant alimentari.
Cuinem,
Posem el forn a 180º, amb el forn estàtic, a dalt i a baix.
1.- Separem els rovells de les clares dels ous.
2.- Batem, amb la batedora elèctrica, els rovells, amb la meitat del sucre i la pell ratllada de la llimona.
3.- Batem les clares, amb la batedora elèctrica, a punt de neu, amb una culleradeta de sal i l’altre meitat del sucre.
4.- Posem les clares, en tres vegades, a sobre de la crema dels rovells, i batem, amb una llengua de cuina, amb moviments envoltants.
5.- Tot seguit hi afegim, tot tamissant-lo, la barreja de la farina de tot ús i el llevat en pols, tot barrejant amb moviments envoltants.
6.- Tot seguit hi posem les tres cullerades de cacao en pols, batent en moviments envoltants, fins que no hi veiem res de farina ni de cacao per barrejar.
7.- Enfarinem el motlle, en aquest cas la Rosa, i hi posem la pasta del pa de pessic, i l’enfornem a 180º durant uns 40 minuts o fins que l’escuradents surti net.
1.- Fem el segon pa de pessic igual que el primer, però serà en un motlle rodó de la mida de la base de la Rosa.
2.- El tindrem 35 minuts a 180º fins que l’escuradents surti net.
8.- Desmotllem els dos motlles i deixem refredar.
9.- Traiem la part de sota de la Rosa, tot tallant-la.
De l’altre pa de pessic en farem dos talls iguals, i a un d’ells li farem un forat al mig en forma de
rotllana més petita.
10.-Pintem la base del pa de pessic amb melmelada triturada, i ajuntem la rotllana a sobre.
11.- Un cop el mousse de formatge estigui fred, no quatllat, l’aboquem dins el forat de la rotllana.
12.- Untem la part de la Rosa, per dins, amb vi dolç o almívar, i ajuntem les dues parts. I ho posem dues hores a la nevera.
13.- Aboquem la cobertura de la xocolata blanca tenyida de vermell deixant-la caure. Primer el centre. Movem el pastís per a buidar els forats del centre. I continuem amb les parets del pastís.
14.- Tornem a la nevera i l’hi deixem un parell d’hores.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Tema musical: We are the Rain
Autor: Aakash Gandhi
Biblioteca de YouTube Studio
----------------------------------------------------------------------------------------------
#pastisdesantjordi #dolçdesantjordi #pastispersantjordi #pstispersantjordi #receptapastissantjordi #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet
----------------------------------------------------------------------------------------------