👉 Recepta de POLLASTRE a la CATALANA amb PRUNES i PINYONS
- 12:03
- 276 visualitzacions
- 38 m'agrada
Pollastre a la Catalana: una recepta clàssica que combina tradició i sabor! Avui t'ensenyem a preparar un dels plats més estimats de la cuina catalana, amb ingredients senzills però irresistibles.
Paraules clau del dia: pollastre, prunes, orellanes. Què fa tan especial aquest plat? Les prunes i orellanes li donen un toc dolç i suau que es fon amb el gust intens del pollastre, creant un equilibri perfecte de sabors.
Amb pocs passos, podràs sorprendre a casa amb una recepta d'aquelles que fan olor de festa i tradició. I qui pot resistir-se al pollastre melós, amb aquella salsa que et fa sucar pa fins a l’últim bocí?
Per què has de fer aquesta recepta avui mateix?
És fàcil de preparar i perfecta per a qualsevol ocasió, des d'un dinar familiar fins a un sopar especial.
Els ingredients són saludables i tradicionals, típics de la nostra terra, com el pollastre fresc i les fruites seques.
El toc de prunes i orellanes porta la teva cuina a un altre nivell, aportant una fusió única entre dolç i salat.
No t'ho pensis més! 👨🍳👩🍳 Fes un cop d'ull al vídeo i segueix tots els passos per preparar aquest Pollastre a la Catalana. El teu estómac t’ho agrairà i els teus convidats no podran parar de repetir!
Ingredients:
2 cuixes de pollastre de pagès (ecològic millor)
1 ceba de figures
2 alls
1 cullerada de llard
1 got de vi ranci
5 prunes
5 Orellanes
un grapat de pinyons
pebre negre
1 got d'aigua o brou de pollastre
sal
Consells per a un pollo a la catalana perfecte:
1. Utilitza pollastre de corral: Aquesta és una de les millors opcions per aconseguir un pollo a la catalana autèntic, ja que la carn del pollastre de corral és més saborosa i consistent.
2. No escatimis amb les panses, les orellanes i els pinyons: Aquests ingredients són essencials per aportar el toc dolç i cruixent característic d'aquest plat.
3. Cuina a foc lent: La paciència és clau. Un pollo a la catalana cuinat a foc lent permet que tots els sabors es fusionin de manera òptima.
4. Maridar amb vi negre català: Un bon vi negre de la terra, com un Priorat o un Montsant, és l'acompanyament perfecte per a gaudir plenament d'aquest plat.
Variacions del pollastre a la catalana
Encara que aquesta recepta és la més clàssica, existeixen variacions segons la regió o la preferència personal. Algunes versions inclouen ingredients com carxofes, bolets o fins i tot fruits secs com les avellanes o les ametlles. Altres cuiners opten per substituir el ranci per brandi, vi blanc o utilitzar llimona per donar-li un toc més fresc.
El pollastre a la catalana i la seva història
Aquest plat té una llarga trajectòria dins de la cuina catalana, amb arrels que es remunten segles enrere. El pollo a la catalana es cuinava especialment en dies de festa i celebracions familiars, convertint-se en un plat emblemàtic per a moments especials. Tot i que avui en dia és fàcil de trobar en molts restaurants i llars, encara conserva el seu aire festiu i tradicional.
Clica ara i deixa’t seduir pels sabors de la cuina catalana! #PollastreCatalà #Prunes #Orellanes #ReceptesCatalanes
👉 Fes-te membre del Canal i gaudeix de avantatges úniques:
https://www.youtube.com/channel/UCgGhTZFgaRvDYSXCK0wtBAg/join
👉 Subscriu-te al canal: https://www.youtube.com/channel/UCgGhTZFgaRvDYSXCK0wtBAg?sub_confirmation=1
🔔 Dóna-li a la campaneta 🔔 i estaràs informat de tots els vídeos
Segueix-me a les xarxes:
🍓 Instagram: @canalvicfood - https://www.instagram.com/canalvicfoo...
🍓 Facebook: @canalvicfood - https://www.facebook.com/canalvicfood
🍓 Twitter: @canal_food - https://twitter.com/canal_food?s=08
Utensilis emprats en la recepta:
🍳Olla tefal: https://amzn.to/3dHUteW
🍳Paella tefal: https://amzn.to/309lEr1
🔪Ganivet Arcos: https://amzn.to/2MfPczW
🍴 Kit culleres de fusta: https://amzn.to/3aLbjaX
🥢Pinces de cuina Arcos: https://amzn.to/3pMNuE2
🔥Placa inducció: https://amzn.to/30ry3Xs